יוחאי

אני רוצה להוציא לאור ספר על "המומינים". איך אני עושה זאת מבלי להפר זכויות יוצרים?

"המומינים" הינו זיכיון של דמויות המופיעות בספרי ילדים ובסדרות טלוויזיה, ואני רוצה להוציא לאור ספר שעלילתו מתרחשת בעולם שלהם ושעושה שימוש בדמויות שלהם. אני מניח שכדי לעשות זאת באופן חוקי ומבלי להפר זכויות יוצרים, אני קודם-כל צריך אישור מ-Moomin Characters Oy Ltd, הגוף שאחראי על הפיקוח על זכויות היוצרים של המומינים. אך לפני שאני שולח להם אימייל בעניין, אני רוצה ליצור קשר עם עורך-דין, שיוכל לעזור לי בניסוח המכתב ולחדד לי את האופציות שלי. למשל: האם אני מוכרח להוציא את הספר דרך הוצאת הספרים של המומינים, או שאני יכול להוציא אותו דרך הוצאת ספרים אחרת שאני בוחר? כמה אחוזים מהרווחים אני אוכל לקבל? האם ל-Moomin Characters Oy Ltd יש את הזכות לערוך שינויים בספר לפני הוצאתו לאור? וכיוצא בכך. לאיזה עורך-דין אני יכול לפנות כדי להתחיל בתהליך? אשמח לתשובה.

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום יוחאי, מטרת הפורום היא לענות על שאלות קונקרטיות ולספק מידע בתחום הפורום. זהו לא פורום המלצות על בעלי מקצוע, אך אני בהחלט חושבת שכדאי לך להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום לאור מה שכתבת. בהצלחה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים