סיגל

|חוזה עם הוצאה לאור שפשטה רגל

חתמתי חוזה עם הוצאה לאור. בחוזה כתוב שהזכויות שמורות למחבר ולהוצאה "בצורה הנוכחית של הספר בלבד" . שולמה מקדמה ולא סופק שום שירות. לאחר חודש וחצי יצא צו פירוק להוצאה. מה עלי לעשת בנוגע לזכויות יוצרים. האם אני יכולה לפנות לכל גוף אחר ולפרסם את היצירה או שעלי לקבל אישור שחרור.

עו"ד מיכל לוצאטו

סיגל שלום, באופן כללי, קניין רוחני הוא נכס, וככזה גם הוא יהיה מנוהל תחת ידו של הנאמן שמונה על נכסי החברה. יש לקחת בחשבון את סעיף 123 לפקודת פשיטת הרגל לפיו: 123. היו נכסי פושט הרגל כוללים זכות יוצרים או כל זיקה בה, והוא חב בשל כך לשלם ליוצר תמלוגים או חלק מהרווחים – (1) לא יוכל הנאמן למכור עתקים של היצירה או להרשות את מכירתם, או לבצע את היצירה או להרשות את ביצועה, אלא בתנאי שישלם ליוצר תמלוגים או חלק מהרווחים כדרך שהיה פושט הרגל חב לשלם; (2) לא יוכל הנאמן, בלי רשות היוצר או בית המשפט, להמחות את הזכות או להעביר את הזיקה שבה או להעניק זיקה בה בדרך רשיון, אלא בתנאים המבטיחים שישולמו ליוצר תמלוגים או חלק מהרווחים שלא יפחתו ממה שהיה פושט הרגל חב לשלם. ובאופן ספציפי, יש לבחון מה המשמעות של מה שכתבת, קרי הזכויות שמורות למחבר ו-להוצאה. האם נחתם הסכם? האם הוא מתייחס למצב של חדלות פרעון? האם הוא מגדיר מה כל צד יכול או לא יכול לעשות? היות ומדובר במקרה מורכב אני מציעה כי תפני לקבלת ייעוץ משפטי בנושא. בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים