אור

יש לנו גן ילדים עם קונספט חינוכי מיוחד.נתנו לו שם. בנינו רעיון.

לאחרונה הסתבר כי מישהו גנב את המצגת שלנו ומשתמש כבשלו. האם נוכל לקבל על ההמצאה שלנו זכות? האם ניתן למנוע גניבה רעיונית שכזו?

עו"ד מיכל לוצאטו

אור שלום, המצגת אינה "המצאה" בהקשר של עולם הקניין הרוחני וחוק הפטנטים בפרט, אולם ניתן להתייחס למצגת כאל יצירה הראויה להגנת זכות יוצרים. יש לדעת כי זכות יוצרים אינה מגנה על הרעיון עצמו אלא על דרך הביטוי שלו, אך במידה והעתיקו את המצגת עצמה הרי שאם מדובר במצגת מקורית, ההעתקה מהווה הפרה של זכות יוצרים וזכות מוסרית, דבר אשר יכול להקים עילת תביעה. מכל מקום מומלץ להתייעץ עם עו"ד אשר מתמחה בתחום על מנת לקבל חוו"ד מקצועית בהתאם לנסיבות העניין. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים