נדב גור

זכויות יוצרים במסמכים ממשלתיים - האם מותר לתרגם מסמך ממשלתי לשפה זרה?

ברצוני לתרגם לשפה זרה מסמך שהוצא לאור ע״י משרד הבריאות. במדינות אחרות, וכן מחמת חוק חופש המידע, זכות הציבור לעשות שימוש במסמכים כאלה, שחיבורם מומן בכספי המיסים. מדוע אתרי הממשלה טוענים כי זכויות היוצרים מוגנות?

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום נדב, אתרי הממשלה טוענים זאת כי זה מה שכתוב בחוק, אלא אם כן סוכם אחרת בין הצדדים: בעלות המדינה ביצירה 36. המדינה היא הבעלים הראשון של זכות היוצרים ביצירה שנוצרה או שהוזמנה על ידה או על ידי עובד המדינה עקב עבודתו ובמהלכה, אלא אם כן הוסכם אחרת; לעניין זה, "עובד המדינה" – לרבות חייל, שוטר, וכל נושא משרה או בעל תפקיד על פי חיקוק במוסד ממוסדות המדינה. בברכה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים