שרה ברון

עסק עם שם שמות דומים

שלום, פתחו עסק על שם "קייטרינג הברון" העוסק באוכל חלבי, ביתי, נעשה בבית )משהו קטן). מסתבר שיש אולם בשם "אולמי הברון" שיש להם גם קייטרינג אבל בשרי, עם תעודת כשרות. היום התקשר אלי בעל האולם ואמר שעלי לשנות את השם כי זה אותו דבר.אמרתי לו שאנח ו מוכרים אוכל שונה ומי שמתקשר אליו לבשרי אני מפנה אליהם . מה עלי לעשות במצב כזה?

עו"ד מיכל לוצאטו

שרה שלום, אינני יודעת אם מדובר בסימן מסחר רשום, אולם גם אם הסימן אינו רשום אך בעלי העסק רכשו מוניטין והם מזוהים עם שם זה, השימוש שלך בשם עלול להוות הפרה של זכויותיהם, במיוחד כי מדובר באותו תחום שירות (ההבדל בין סוג המזון - בשרי/חלבי, איננו מהותי). מבלי להיכנס לנסיבות המקרה, המלצתי היא לשקול החלפת שם על מנת להימנע מבעיות משפטיות. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים