משפטי– זאפ
משפטיפורומיםקניין רוחני וזכויות יוצריםזכויות יוצרים מול אינטרס ציבור
חזרה לפורום

זכויות יוצרים מול אינטרס ציבור

דוד
דוד

שלום, רציתי לברר מידע לגבי זכויות יוצרים לפני שאני ניגש לייעוץ מול עו"ד. אני רוצה לברר האם כדאי להתחיל להתעסק עם הנושא הבא. יש תחום שנוגע ללבי שנעשה בו עוול עצום לכלל האוכלוסיה. ממש גזל בחסות החוק. רציתי להקים אתר מחאה שמטרתו העלאת המודעות של הציבור לנושא. נכתב על הנושא די הרבה בעיתונות הישראלית, הן בדפוס והן באתרי האינטרנט. אני רוצה לעשות שימוש בכתבות אלו ולהציגן בצורה מרוכזת באתר. לפי הידוע לי, כל כתבה מוגנת בזכויות יוצרים ועל מנת להשתמש בכתבות אני צריך לקבל את הסכמתן של העיתונים על מנת לעשות שימוש בכתבות אלו. כפי שידוע לכולם, חלק מהעיתונים הם בבעלותם של טייקון זה או אחר שמן הסתם לא יסכימו שאעשה שימוש בכתבות מכיוון שזה נוגד את האינטרסים הכלכליים שלהם. השאלה הראשונה היא האם ניתן, למרות התנגדות העיתונים, לפרסם את הכתבות בכל זאת. חשוב לציין. המטרה של הפרסום הוא לא לצורך רווח כספי אישי אלא למען האינטרס הציבורי. ושנית. מכיוון שאני מכבד את זכותם של העיתונים, אין לי בעיה לצרף את הלוגו של העיתון לכל כתבה ואף קישור לכתבה המקורית וזאת על מנת לתת להם את הקרדיט לו הם ראויים. שאלתי השנייה היא האם ניתן להסתמך במקרה שלי על פסיקת בית המשפט המחוזי בתל אביב בנוגע לאתר www.livefooty.org בו קבע שלפעמים האינטרס הציבורי גובר על זכויות היוצרים.