סער גרשוני, עו"ד

זכויות יוצרים לעיצובים גרפיים

רגינה שלום, השאלה היא מה הוסכם. בהתאם לחוק כל עוד לא הוסכם אחרת (ובכתב) זכויות היוצרים בעיצובים הם של היוצר. ולכן, ככל שיש הסכם שקובע שהזכויות הן של הלקוח, הקבצים שלו והוא יכול לעשות בהם מה שהוא רוצה ובין היתר לשנות אותם וליצור "יצירות נגזרות" על ידי עובדים אחרים שלו. יצירה נגזרת הינה יצירה המבוססת על יצירה אחרת אך זכויות היוצרים בה, בד"כ, שייכים למי שיצר אותה ולא לבעלים המקורי. בהתאם, השלב הראשון הוא לדעת מה היה מוסכם לגבי זכויות היוצרים ומי הוא הבעלים של העבודות

לאה

ואם השכירה עובדת מהבית ומקבלת תלושי שכר עם הציוד שלה המלא למי שייכים הקבצים הפתוחים ?

עו"ד מיכל לוצאטו

לאה שלום, לא הבנתי את שאלתך וכיצד היא קשורה לתשובה שניתנה לך ע"י עו"ד גרשוני. התשובה עוסקת במה שהוסכם בין הגרפיקאית העצמאית ובין הלקוח. הגרפיקאית השכירה אינה צד להסכם. אשמח אם תוכלי להבהיר. בברכה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים