משפטי– זאפ
חזרה לפורום

תשלום בעבור ביצוע פומבי

גור
גור

בעבר הייתי חבר בלהקה מפורסת בארץ וביצעה חומרים מקוריים. הלהקה הפסיקה פעילותה לפני מספר שנים (הן מבחינת המשך יצירתי והן מבחינת הופעות פומביות) מבלי שהודענו על פירוק או שחלק מהחברים ביקשו לפרוש, זה פשוט דעך לו לאיטו.. לאחרונה נודע לי שסולן ההרכב, מעוניין להתחיל לצאת במופע עם חומרים מקוריים משלו, ובשילוב השירים של הלהקה, עימה הוא מזוהה ביותר. האם חברי הלהקה זכאים לתמלוגים בשל כך? יש לציין שכל חברי הלהקה מקבלים אינספור פידבקים מקהל המעריצים שמבקש מאיתנו לערוך מופע איחוד ולכל אדם שקצת מעורבב בתעשית המוסיקה בישראל ברור שאם נעשה כן מכירות הכרטיסים בקופות המועדונים תהיה רווחית ביותר. ואכן בשלוש השנים האחרונות הועלתה ההצעה על ידי חברי ההרכב כל כמה חודשים לנסות ולערוך מספר "מופעי איחוד" ויציאה של הסולן במופע כזה עלולה לפגוע בהכנסות עתידיות ממופעי איחוד אלה. כמו כן, הסולן שותף בכתיבה של מעט מאוד מהשירים, רובם המכריע של החומרים (מילים ולחן) נכתבו על ידי.וכמובן שזכויות היוצרים נמצאים ורשומים באקו"ם. במקרה שבו אותו סולן מוכר כרטיסים בקופות והמופע שלו כולל את יצירותיי האם אני זכאי לקבל אחוזים ממכירות הכרטיסים?