אליאור

מה ההבדל בין אגודה שיתופית לעמותה

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין אגודה שיתופית לעמותה? מה היתרונות והחסרונות?

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! אגודה שיתופית מיועדת לשמש כמסגרת לפעילות כלכלית משותפת, בעוד עמותה מוקמת לפעילות שאיננה כלכלית, כגון פעילות חברתית, דתית, ספורטיבית או פוליטית. "חוק העמותות, תש"מ-1980" שולל מעמותה חלוקת רווחים בין חבריה; בכך אגב היסוד העיקרי ליכולתה של עמותה לקבל תרומות ותמיכות כספיות, אף מבלי שייחשבו כהכנסות-חייבות-מס. מבחינה מעשית, אין טעם להשוואה בין אגודה שיתופית לעמותה - לפי הפעילות המתוכננת, צרכיה ונסיבותיה ייקבע התאגיד המתאים למסגרתה: חברה, שותפות, אגודה שיתופית או עמותה.