יפית

אי גילוי נאות במכוון+ אי תיקונים בדירה

בוקר טוב, אני ובן זוגי נכנסנו לדירה בתחילת אפריל. אנו שנינו עובדים מהבית, דבר שידוע לבעל הדירה המבוגר ולבנו כבן ה50 ש"מטפל" בדירה. הדירה נמצאת למול שני אתרי בניה. מספר ימים אחרי שנכנסנו לדירה הודיעו לנו השכנים שבניין מאחורה, ובניין מקדימה יוחרבו בזמן הקרוב ועוד 2 בנייננים מהצדדים לקראת סוף השנה. עכשיו הורסים את הבניין מלפנים. אנו רוצים לצאת, לא ניתן לעבוד ככה. בעל הבית יודע שמהרגע שנודע לנו, אנו רוצים לצאת ופרסמנו את הדירה עבורו ובהסכמתו. לא הצלחנו למצוא מחליפים והוא ביקש שנשאר, כעת מצאנו דירה ואנו עתידים לעבור אליה ב1.9.2014 הבן מכחיש שהודענו לו והוא מסרב לשחרר אותנו מהחוזה. בשבוע האחרון הפננו אליו 4 אנשים שונים שמודעים למצב ומוכנים לחתום על הסכם שכירות במקומינו. הוא פשוט סינן אותם ואחת פסל כי היא רוסיה (כל עוד לא אמרתי לו שהיא רוסיה, הוא רצה להפגש איתה הערב ולחתום על חוזה). בנוסף, הוא טס בעוד 3 ימים לחו"ל עד סוף החודש ורוצה שיחתם חוזה לפני. עלי לציין שהדירה במצב קטסטרופלי: רב הידיות בדלתות שבורות לרבות הידית הדלת הכניסה, רוב השלבים לא נפתחים כי הידיות שבורות, יש סתימה באמבטיה, אין לחץ מים והברז מטפטף. הבן יודע ולא עושה עם זה שום דבר, למרות שהוא מחוייב מטעם החוזה. בנוסף, הדירה מרוהטת והמקרר מטפטף, התנור לא עובד. ולפני כחודש וחצי כשתוקן המזגן הוצאה חשבונית על שם האב ונשלחה במייל ועוד לא קיבלנו את הכסף. יש לי עוד תלונות לגיטימיות נגדו. מה עלי לעשות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

יפית שלום, ערכי פרוטוקול של כל הדברים שציינת בתספת תאריכים ותמונות של הדברים השבורים. כדאי להודיע לבעל הבית כי את מתכוננת לתבוע אותו על הנזקים בדירה (יתכן כי אי תיקון הנזקים הוא הפרת חוזה) ואי תיקונם. התחמקותו משוכרים פוטנציאליים בחוסר סבירות וגרימת נזק לכם. בנוסף יתכן כי אי הודעתו לכם כי יש כוונה להרוס ולבנות בניינים סמוכים כשידע על כך חורג מהגילוי הנאות אותו היה צריך לבצע בטרם החתמתכם על חוזה השכירות. במידת הצורך, הגישו תביעה לביהמ"ש לתביעות קטנות. בהצלחה.