א

הסכם שכר טרחה וטיפול משפטי בין עו"ד ללקוח

עו"ד שלי החתים אותי על הסכם שבו יש לו רק זכויות ולי יש רק חובות. כמו 1. במידה ויתגלע קרע בין הצדדים הוא רשאי לצאת מהתיק והלקוח ימשיך לשאת בתשלום.(יש לציין שהוא לא פעל ולא פתח תיק בביהמ"ש מזה מעל חצי שנה מאז שאני בטיפולו. למעט מכתבי סרק שהגיש לצד השני ולא הניבו תוצאות. אני פשוט דורכת במקום. 2.עו"ד רשאי לעכב העברת כתבים לצד השני ולביהמ"ש, לעכב טיפול, לעכב העברת תיק עד תשלום מלא של שכר הטרחה 3.יש לציין שהעו"ד לא הוציא קבלה מיד עם קבלת השקים אומנם דחויים. ולא נתן לי קבלה על יתר היקים שעדיין לא נפרעו האם העו"ד רשאי לא לפעול עד קבלת מלוא התשלום בפועל (שק אחרון הוא עוד כשנה)? ומה אומר חוק הגנת הלקוח? אני מרגישה מרומה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

1. יש לקרוא את הסעיף והחוזה בין הצדדים עד לסופו ולקבוע האם יש פה ניצול לרעה של סמכות וכן התעלמות מחוקי האתיקה. דברייך יכולים להשתמע לשתי פנים. 2. במידה ועו"ד הסכים לקבל את שכר הטרחה בשיקים דחויים הרי שקיבל את כספו. יש מקרים בהם ראוי שעו"ד לא יטפל עד לקבלת שכרו בעבור אותה פעולה. 3. הנושא הוא עניין מיסויי. יתכן והיה יכול להוציא לך חשבונית . פני לעו"ד מתמחה שיבדוק את שלל תנאי החוזה בין הצדדים ויתן לך עצה שקולה שלוקחת בחשבון את כלל תנאי החוזה. בהצלחה.