מורן

כינוס נכסים צריך לדווח על העסקה?

הוגשה תביעה לפירוק שיתוף בנכס. עורכי הדין של הצדדים מונו ככונסי נכסים. בסוף אני קניתי את חלקו של התובע. לאחר שבוצעה התמחרות ( אני הנתבע) מי צריך לדווח לרשויות המס? הכונסים? אני באופן עצמאי או עם עורך דין מטעמי? של מי החובה? האם הכונסים לא צריכים לעשות את זה במסגרת אחריותם ככונסים? תודה

גיא סגלוביץ',עו"ד

שלום, על מבצע עסקה חלה חובת דיווח. במקרה זה הכונסים ביצעו עסקה בשם בעלי הזכויות ואתה ביצעת רכישה. לטעמי הכונסים יהיו אחראים לדווח על המכירה אין הדבר מובן מאליו כי הם חייבים לדווח כרוכשים. משכך ובכל מקרה מציע כי תוודא את דבר הדיווח בוודאי בכל שנוגע לרכישה. ככל שיש ספק נתן לפנות לבית המשפט או לשכת ההוצאה לפועל המפקחים על המכר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים