לי

הצעת הצעה לרכישת דירה מכונס

שלום, אני מעוניינת להציע הצעה לרכישת דירה מכונס, קראתי הרבה מאמרים וטיפים מעורכי דין בתחום ומספר דברים אינם ברורים לי: 1. אם אני זוכה במכרז אני למעשה מחוייבת לרכוש הדירה במחיר שהצעתי, האם משמע שמומלץ לקבל אישור למשכנתא עוד לפני הצעת ההצעה? 2. בעת בקשת המשכנתא, איך יידע הבנק להעריך מה שוויו של הנכס שאני מעוניינת לרכוש? האם הם שולחים שמאי? האם יש מחלקות בבנקים שמתמחות בתחום של רכישת נכס מכונס? 3. הבנתי שנוסח חוזה המכר נקבע עוד טרם הצעת ההצעה. האם יש מקום למו"מ בד"כ? האם מומלץ או מקובל בד"כ להיפגש עם הכונס טרם להצעת ההצעה? 4. קראתי כי "כונס הנכסים אינו כפוף לדיני מכרזים, ואף אינו מחויב בד"כ לקבל את ההצעה הגבוהה ביותר או כל הצעה אחרת" אם כך - איזו וודאות כן יכולה להיות לי כשאני ניגשת להליך כזה, ועד כמה הוא אכן הוגן? נשמע לי מופרך הנקודה הזו... תודה מראש

גיא סגלוביץ',עו"ד

שלום 1. אכן מרגע שנתת הצעה אתה מחויב אליה. תן הצעה רק כאשר אתה יודע ב- 100% שתוכל לשלם את התמורה, לעניין זה בשל רכישה מכינוס ואולי בכלל חשוב לשטף את הבנק במלוא פרטי העסקה. כל בנק והדרישות שלו. 2. כאמור, לכל בנק קיימת מדיניות משל עצמו, עדכן את הבנק בעסקה וודא מה הדרישות שלהם. 3. במקרים רבים ההסכם אשר מוצע על ידי הכונס יהיה הסכם סגור שאין בו מקום לשינויים, אך אפשר לנסות ולבקש שינויים. מה שחשוב לבקש את החוזה מראש ולהכיר את כל פרטיו. 4. הליכי הכינוס שונים ומגוונים. במקרים רבים ישנו בעל זכות (חייב או שותף בנכס) אשר לו זכות לפדות את הנכס במחיר שנקבע. ההליכים מתנהלים בפיקוח והם הוגנים, אך הם מורכבים ולא פשוטים וודאיים כמו רכישה ישירות ממוכר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים