אוסנת

ניהול הליך הגירושין בבית משפט או בגישור ?

שלום, אני נשואה 8 שנים, יש לנו שני ילדים בני 7 ו- 5 ואנו עומדים בפני גירושין. התייעצתי עם עו"ד שמתמחה בדיני משפחה והוא המליץ לי לפנות בשיא המהירות בתביעה לבית משפט, לדבריו, על מנת שהדיון לא יתקיים בבית הדין הרבני. חברה המליצה לבדוק אפשרות של ניהול הגירושין בגישור. קראתי קצת באינטרנט על גירושין ללא הליכים, על גירושין בהסכמה וכדו'. אני צריכה להקשיב לעורך הדין ? אפשר לנהל גישור ביחד עם ההליכים בבית משפט ? אוסנת

חיים מן, עו"ד ומגשר

אסנת שלום, אני שמח שאת פונה בשאלה הזאת עוד קודם לכך שאת נוקטת בהליכים משפטיים כלשהם. עצת עורך הדין שלך ניתנה לך ממקומו בצדק, במובן זה שהמצב המשפטי היום הוא כזה שלדיון בתיקי גירושין יש שתי ערכאות שיכולות לדון בזה מבחינת החוק. גם ביהמ"ש לענייני משפחה וגם ביה"ד הרבני מוסמכים לדון בתביעות גירושין (חזקה, מזונות, אפוטרופסות וכדו'), ולמרבית הצער, השאלה באיזו ערכאה מבין השתיים יתקיים הדיון - מוכרעת בשאלה מי הגיש ראשון הליך לאיזו ערכאה. במובן הזה המצב החוקי "מעודד" את הצדדים לנקוט מוקדם מדי בהליכים - לא בגלל שזה מה שהם היו רוצים לעשות אלא בגלל שהם רוצים להבטיח שהצד השני לא יקדים אותם ויפנה את הדיון לערכאה ש"טובה" לו. מצד שני - יש מחיר משמעותי שצריך לקחת בחשבון בנקיטה מוקדמת בהליכים משפטיים. המחיר הוא גם כספי בעלויות הלא מבוטלות של ניהול הליכים משפטיים וייצוג על ידי עו"ד לצורך זה. המחירים המשמעותיים יותר בעיני נמצאים בקושי הנוסף שזה מציב בפני יכולת בנה"ז להידבר ולנהל ביניהם מו"מ שיביא בסופו של דבר להסכם. בעיני, בכל מקרה של בני זוג עם ילדים - מוטלת ממש חובה על ההורים לנהל את הפרדה ביניהם בדרך של גישור. גירושין ללא הליכים או גירושין בהסכמה הם ממש חובה בכדי לאפשר לכם כשותפים גם הלאה בהורות שלכם בגידול הילדים. כל הליך הגירושין יפריד ביניכם רק (וזה ממש רק) במישור הזוגי שהתקיים ביניכם כזוג נשוי. משם, אתם עומדים לעבור להיות שותפים לכל יתרת החיים שלכם בגידול הילדים ובהורות שלכם. יש לכם ברירה אחת להיות שותפים ממש ממש טובים ויעילים בגידול העתידי של הילדים. יש לכם אפשרות אחרת להיות שותפים ממש לא טובים לילדים. שותפות לא טובה של זוג הורים שמנהלים מלחמות ביניהם היא שותפות שגורמת בדרך כלל נזק חמור מאוד לילדים. נזק שממנו אני מאמין, אנחנו כהורים חייבים להימנע. בשורה התחתונה - צריך לנסות בשלב מוקדם ככל שהאפשר להתגייס במשותף, את ובעלך, להסכמה ראשונה שאתם פותרים את המחלוקות ביניכם במו"מ ובגישור. אתם לא נלחמים, אתם לא פוגעים אחד בשני ואתם בוודאי שלא מכניסים את הילדים לתווך הזה שביניכם. עם ההסמכה הזאת - תגיעו למגשר מוסמך ומנוסה בגישור משפחה ותתחילו את התהליך אני מבטיח ומתחייב לכם שסיום מוצלח של הליך שכזה - יביא אתכם למקום של שני שותפים יעילים בצורה מירבית בהמשך ההורות שלכם לילדים, הפעם כהורים גרושים, בארגון מחדש של המשפחה שלכם ש... ממשיכה להיות משפחה - רק בסידור שונה של מגורים ושותפויות. אתם תצאו מזה נשכרים גם מהבחינה הכלכלית (עלות ההליך שהיא במובהק נמוכה יותר מניהול הליכים בבימ"ש) והרבה יותר במישור השותפות ההורית שלכם ומול הילדים. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה משרד: 02-6246777 נייד: 052-2-677331

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים