שרון קניאל

חידוש ויזת תייר לאחר 10 שנים

שלום רב. לפני עשר שנים קיבלתי ויזת תייר. במהלך התקופה הייתי פעם אחת בארה"ב בסמוך להנפקת הויזה ובפעם השניה עכשיו לשלושה חודשים וחוזרת לארץ מחר. (בשתי הפעמים נכנסתי ויצאתי כחוק וללא חריגה מהזמנים). הויזה שלי נגמרת בתחילת מרץ ואני מעוניינת לחדש אותה. רציתי לשאול כמה דברים בנוגע לזה: 1. מתי כדאי לי להגיש בקשה לחידוש? האם אפשר כבר מעכשיו ? 2. אני בת 30, לא נשואה, ללא תואר ועובדת כעוסק פטור. האם עלולה להיות לי בעיה עם חידוש הויזה מאחר שאין לי משהו שמעיד על קשר משמעותי עם הארץ ? אם כן, יש דרך להתנהל מול זה? 3. במידה והגשתי בקשה לחידוש הויזה וסירבו לחדש, האם יכולים גם לבטל את זו שקיימת כבר בדרכון?

אלכס ברוש, עו"ד

שלום שרון, אם יש לך אפשרות להראות כסף בחשבונות בנק או נכסים אחרים בארץ, אז הסיכוי שלך לקבל את הויזה יהיה הרבה יותר טוב. את יכולה להגיש בקשה כבר עכשיו, אבל במקרה של סירוב, קיים הסיכון שהם יבטלו גם את הויזה הנוכחית (הם לא חייבים, אבל את צריכה לקחת את זה בחשבון). בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

שרון קניאל

האם עדיף במצב כזה לחכות שיפוג תוקפה של הויזה ואז להגיד בקשה לחידוש? יש על זה השפעה על איך הם מסתכלים על זה?