דנה לוי

חידוש ויזה לאחר לידה בארצות הברית

שלום רב לפני 4 שנים ילדתי בארצות הברית בזמן טיול , ילדתי בניתוח קיסרי חירום , השתמשתי במדיקאייד , נאלצנו להישאר 4 חודשים לאחר החצי שנה כיוון שלתינוק היו בעיות נשימה אז חיכינו שיהיה אפשרי לחזור לארץ , לא הארכנו ויזה , היום אחרי 3 וחצי שנים שחזרנו ניסינו לבקש ויזה כדי לקחת את הילדים לדיסני לטיול ,בשגרירות בהתחלה לא הבינו למה באנו כי על הוויזה הקיימת לא היה כתוב שהיא מבוטלת , לאחר שאמרתי בגלל האוברסטיי הקונסול שאל אם השתמשתי במדיקאייד , אמרתי לו שאני לא יודעת שאני צריכה לברר , ואז הוא שלח אותנו בלי ויזות בבקשה שאשלח למייל של השגרירות את הקבלה על תשלום הלידה , הבעיה היא שאין לי שום קבלה , מה ניתן לעשות ? האם אם אכתוב להם למייל הזה שאכן השתמשתי במדיקאייד ולא נאמר לי יכולה להיות לי בעיה לקבל ויזה , אצרף את תלושי השכר של בעלי ומכתב מהמעסיק ומילים שאולי יסבירו שלא הייתה כל כוונה ללדת שם בכלל , האם יש סיכוי שהם כן ייתנו ? הבקשה יכולה להיענות עד שנה ,במידה ויסרבו , אם נגיש בקשה שוב בשנה הבאה ולא נציין שילדתי שם ( ציינתי זאת רק כדי להסביר את האוברסטיי) האם הם יראו את הבקשה הקודמת ויהיה כתוב שילדתי שם ? תודה רבה על המענה וסליחה על האורך ... יש לי גם הפקדה לשמירת המלון בדיסני שאוכל לשלוח כהוכחה שאנו רוצים לנסוע לדיסני ...

דנה לוי

רוצה להוסיף כי בעברי יש לפחות 10 כניסות ויציאות מארצות הברית כאשר תמיד יצאתי הרבה לפני הזמן המותר , טיולים וביקורי משפחה

אלכס ברוש, עו"ד

שלום דנה, הדבר הכי מומלץ זה באמת להביא את מה שהם ביקשו... אבל אם אין לכם, אז צריך להסביר להם את זה... זה שהשתמשת במדיקאייר, כל עלול לפגוע בסיכויים שלך לקבלת הויזה לארה"ב, אבל מצד שני לא מומלץ לשקר, כי אם הם יגלו שלא אמרתם את האמת התוצאה תהיה הרבה יותר גרועה. לגבי השאלה אם בפעם הבאה תהיה בעיה לא לגלות את עניין הלידה בארה"ב, אז התשובה היא שלא כדאי לקחת את הסיכון, כי סביר להניח שהם רשמו את הדבר. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד