עמית

ר.פ מחוק והגירה לארה"ב

שלום, לפני כ- 15שנה הורשעתי בעברה פלילית בגין שימוש עצמי/ אחזקה של קנאביס. כעת התיק נמצא במצב מחיקה. האם תהיה לי בעיה לקבל ויזת הגירה לארה"ב? האם לשגרירות יש דרך כלשהיא לראות שאי פעם הורשעתי? ראיתי שלפי חוקי המדינה תיק פלילי שנמחק מתייחסים אליו כאילו לא התרחש (מלבד מול גורמים מאוד מסויימים), האם שגרירות ארה"ב נמנית בין אותם גורמים? האם אני יכול להשיב לשאלת עבר פלילי בשאלון שלהם ב"לא" (ללא עבר פלילי)? תודה רבה על העזרה!

עו"ד אלכס ברוש

שלום עמית, כעקרון, לצורך דיני ההגירה לארה"ב, אין התיישנות, על כל המשתמע מכך... עם זאת, על מנת שנוכל לתת לך עצה מקצועית, נצטרך לקבל יותר פרטים אודות תיק הפלילי שלך... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד