שלומי

אזרחות משולשת לילדי ישראלית, אמריקאית, גרמנית.

שלום רב, אני בעל אזרחות אמריקאית מלידה וילדי זכאים מתוקף חוק הסב. לאשתי אזרחות גרמנית מלידה. אני מעוניין לארגן לילדי אזרחות משולשת. האם יש מניעה מן הצד האמריקאי לכך שיהיו לילדי אזרחות ישראלית וגרמנית תרם הבקשה לאזרחות אמריקאית?

שמשון

אנחנו באותו המצב, ולבני יש שלוש אזרחויות - ישראלית גרמנית ואמריקאית (דרך חוק הסב), ואין כל בעיה, מלבד העובדה שיש המון דרכונים בבית, צריך זלכור לחדש אותם, והחדוש עולה כסף ומבזבז זמן. שמשון.

שלומי

שמשון, האם יש משמעות לסדר הוצאת האזרחיות?

שמשון

לשאלת סדר ההוצאה, הוצאנו לילדים קודם דרכונים גרמניים,כיון שהדבר חסך לנו הוצאת ויזה לארה"ב (נכנסנו עם ESTA), וגם מאד פשוט. בהמשך נסענו עם הדרכונים הגרמניים לארה"ב, שם הוצאנו דרכונים אמריקאים לפי חוק הסבא.

עו"ד אלכס ברוש

שלום שלומי, מבחינה פרקטית, מהצד האמריקאי אין שום בעיה עם ריבוי אזרחויות... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד