מיכאל

העדרות של מעל שנה מארצות הברית.

שלום, הוריי זכו בגרין קארד לפני כמה שנים כשעוד הייתי קטין וביקרנו כמה פעמים מאז בארצות הברית. לפני 3 שנים התגייסתי לצבא בארץ לכן לא ביקרתי בארה"ב כל התקפוה הזאת. הבנתי שאם אני עוזב את ארצות הברית לתקופה מעל שנה אז זה נחשב שויתרתי על הגרין קארד וצריך להסדיר את המעמד שלי לפני שאני חוזר לארצות הברית. אשמח אם תוכל לייעץ לי על העניין. תודה רבה.

עו"ד אלכס ברוש

שלום מיכאל, כן, היעדרות מעל שנה מארה"ב תגרום לשלילת הגרין קארד. בנסיבות מסוימות ניתן יהיה "להחיות" את הגרין קארד, אבל צריך לבדוק כל מקרה לגופו. מצד שני, אם קיים בסיס לקבל גרין קארד (למשל ההורים אזרחים אמריקאים), ניתן יהיה להתחיל בהליך חדש. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד