אמיר

חתונה עם בעל גרין קארד

אחרי זכיה בגרין קארד (הגרלה) והתגוררות בארה"ב שנה וחצי, התארסתי לאחרונה ואני מעוניין להתחתן עם ארוסתי. האם לבצע את החתונה בארץ או בארה"ב? האם מרגע הליך הגשת המסמכים ארוסתי תוכל לשהות ו/או לעבוד בארה"ב? האם היא תוכל לנסוע לישראל אם תצטרך או שעליה להישאר שם?

אלכס ברוש, עו"ד

שלום אמיר, לגבי מקום החתונה, זה לא משנה כל עוד יש תעודת נישואין תקפה. את ההליך של קבל הגרין קארד על בסיס נישואין יש לבצע לפי החוק מחוץ לגבולות ארה"ב. ההליך לוקח משהו כשנה וחצי וכל התקופה הזאת בת הזוג הישראלית תצטרך להיות בישראל. היא תוכל לבקר לארה"ב לתקופות קצרות בהנחה שיש לה ויזת תייר לארה"ב בתוקף. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד