אילנית

איך אני יכולה לדעת אם אני מנועה מלהיכנס לארה"ב

שלום, האם יש דרך לדעת (לפני שאני טסה) אם אני יכולה להיכנס לארה"ב?

אלכס ברוש, עו"ד

שלום אילנית, יש אפשרות להגיש בקשה לפי חוק חופש המידע בניסיון להבין אם יהיו לך בעיות עם הכניסה לארה"ב. אבל, יש לקחת בחשבון שמדובר בהליך יחסית יקר. אם אין לך ויזה בתוקף, אז האופציה המועדפת היא לבקש ויזה לארה"ב ואז תגלי אם יש לך בעיות עם הכניסה לארה"ב או לא. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

אילנית

כן קיבלתי ויזה חדשה (שעוד לא נכנסתי איתה) בחודש מרץ האחרון. זה אומר שרוב הסיכויים שלא תהייה בעיה בכניסה?

אלכס ברוש, עו"ד

באופן כללי - כן. אבל, אם באמת היו לך בעיות בארה"ב בעבר, אז תמיד קיים הסיכון שרשויות ההגירה יעלו על כך, ואז כמובן שניתן לשכוח מארה"ב בעתיד הקרוב. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

אילנית

האם משטרת הגבולות ופקידי ההגירה בשגרירות מסונכרנים אחד עם השניה? חשוב לי לציין כי שהיתי לא חוקית מעל חצי שנה ויצאתי מארה"ב למקסיקו באוטו. למרות האובר סטיי שלי קיבלתי ויזה חדשה.

עו"ד אלכס ברוש

שלום אילנית, העובדה שיצאת מארה"ב למקסיקו באוטו היא לא רלוונטית. מה שחשוב, זה האם יעשו עליך בדיקה מעמיקה בכניסה לארה"ב או לא, על כל המשתמע מכך... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד