שימי

ביקור לקוח וחברים בארה״ב

אני בן 45 רווק (אך בעל רכוש/דירה בארץ), עובד כמתכנת מחשבים מהבית מול לקוח אחד שהוא חברה אמריקאית. הייתי בעבר פעמיים בארה״ב על ויזת תייר ללא בעיות. מעוניין שתהיה לי ויזה לארה״ב בדרכון לכל מקרה שבוא אצטרך לנסוע לבקר את הלקוח, ולעיתים חברים. אני יודע שבדר״כ נותנים ויזה ל 10 שנים כאשר מדובר בנסיעה למטרת תיירות, אך כמה נותנים אם זה למטרת ביקור לקוח ? מה הדרך הנכונה להציג את הדברים כדי שלא אסורב ? האם הכיוון הוא לבקש ויזת עסקים או ויזת תייר ? איזו כתובת בארה״ב לרשום בטופס הבקשה, של החבר או של הלקוח ? תודה על העזרה

עו"ד אלכס ברוש

שלום שימי, באופן כללי, בהנחה שלא תעבוד ו/או תקבל שכר בארה"ב, אז אין בעיה לבקש ויזת B1/B2. כדאי לנמק את הצורך בויזה למטרת טיול בארה"ב. הבעיה היא שאם תצטרך להיות הרבה פעמים בארה"ב ולתקופות יחסית ממושכות, אז בשלב מסוים הכניסה עם הויזה האת עלולה להיות בעיתית. במקרה כזה כדאי להגיע אלינו למשרד לצורך בדיקת זכאותך לויזת עבודה לארה"ב. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

שימי

תודה לא הבנתי משהו. אם אני צריך להכנס הרבה פעמים, כדי לבקר במפעל הלקוח, האם צריך ויזת עבודה או ויזת עסקים ? ויזת עסקים וויזת תיירות זו אותה ויזה ? אם אני מבקר את הלקוח זה נחשב שאני ממש עובד בזמן השהות ואם כן מה הפרצדורה לויזה מתאימה?

אלכס ברוש

ביקור לקוח לא נחשב בדרך כלל לעבודה...ויזת עסקים זה ב1 ותיירות זה ב2. לרוב מקבלים את שתיהן ביחד ב1/ב2. לגבי ויזת עבודה, אנא לקבוע פגישה במשרדנו ונבדוק את זכאותך. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד