ענבל

מהו סוג הוויזה שיש להוציא כסטודנטית ועוזרת מחקר, למטרת הרצת ניסוי באוניברסיטה בארה"ב?

שלום, אני סטודנטית לתואר שני ועובדת כעוזרת מחקר של פרופסור. במסגרת עבודתי אני מתכננת לנסוע לארצות הברית לכמה שבועות כדי להריץ ניסוי באחת האוניברסיטאות, ואולי להישאר עוד כמה ימים כדי לטייל. רציתי לשאול אם סוג הוויזה שעלי להוציא הוא B1-B2 או J1. תודה רבה!

אלכס ברוש, עו"ד

שלום ענבל, J1 יותר מתאים, אבל יש צורך בשיתוף פעולה מצד מוסד הלימודים. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

ענבל

שלום ותודה רבה על המענה! הפרופסור שאצלו אני עובדת הוא ישראלי וגם תקציב המחקר שיממן את הנסיעה שלי לארה"ב הגיע מהאוניברסיטה העברית. אנו רוצים להריץ את הניסוי בארה"ב באוניברסיטה שבה עובדת אחת משותפות המחקר. כלומר שאין מוסד לימודים שאחראי עלי או מממן לי את הנסיעה והשהות. האם בכל זאת מתאים שאוציא ויזה מסוג J1? תודה רבה, ענבל

ענבל

שלום ותודה רבה על המענה! הפרופסור שאצלו אני עובדת כעוזרת מחקר הוא ישראלי, וגם מימון הנסיעה שלי לארה"ב הוא מתקציב מחקר של האוניברסיטה העברית. אנו רוצים להריץ את הניסוי בארה"ב באוניברסיטה שבה עובדת אחת משותפות המחקר. כלומר שאין מוסד לימודים בארה"ב שאחראי עלי או משלם לי את הנסיעה והשהות. האם זה בכל זאת רלוונטי להוציא ויזה מסוג J1? תודה רבה, ענבל

עו"ד אלכס ברוש

שלום ענבל, כנראה שבמקרה כזה, ויזת J1 לא מתאימה למטרות שלכם. מומלץ לפנות למשרדנו, ולאחר שנבדוק את כל הנסיבות שלכם, נוכל להחליט על הויזה הטובה ביותר עבורכם (אם בכלל). בברכה, אלכס ברוש, עו"ד