טל

ויזת תייר - התחייבות משפחת בת הזוג/בת זוג

היי, אז ככה. יש לי שלוש סירובי ויזת תייר - האחרונה הייתה לפני יותר משנתיים. (אז לא למדתי והייתה לי עבודה זמנית). היום אני בן 30,יש לי עסק פרטי ומסיים לימודי תוכנה עוד חודשיים (שנה שלישית לאחרונה). הבעיה היא שאני חושש לגשת שוב כי אם לא אקבל אז אחרי למשל חודשיים החברה תגיש עבורי ויזת אירוסין, כנראה שאקבל אבל כשיחקרו וייבדקו אותנו יעשו לי חיין מאוד קשים כי זה יראה חשוד. דבר שני, האם באמת קיים אפשרות שמשפחה של החברה או החברה עצמה יכולה להתחייב עליי (ערבות כספית אפילו)לכך שאני רק מגיע לבקר כשאחזור לארץ? לדוגמא שמעתי על טופס FORM I-134, לחברה שלי יד עבודה מאוד טובה, היא מרוויחה 80,000 דולר בשנה אז יכולת כלכלית לה או להורים לא חסר. Sponsor documents צריכים להיות מוגשים במסגרת ויזת תייר? ואם היא תספק את כל המסמכים האלה זה מספיק חזק לשפר את הסיכוי שלי לקבל ויזת תייר? תודה!

אלכס ברוש, עו"ד

שלום טל, מדובר בשני הליכים נפרדים לגמרי. קבלת סירוב בהליך של ויזת תייר בגלל שלא הוכחת את הקשר שלך לישראל, לא אמור לפגוע בהליך של הגירה על בסיס אירוסין ו/או נישואין. עניין הערבות בהליך של ויזת תייר - לא יועיל. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד