סיסי

ויזת אירוסין לארהב במקום ויזת תייר

שלום . שהיתי בארהב במשך שנה וחצי (בגלל בקשה להארכת הויזה שהתארכה עקב בקשת טפסים נוספים עי השגרירות בארהב) כשחזרתי קיבלתי מכתב שבישר לי שהויזת תייר שלי בוטלה ועליי לגשת שוב על מנת להגיש בקשה חדשה . אני והארוס שלי אמורים להתחתן השנה וחשבנו להתחתן עי ויזת אירוסין , השאלה היא האם עליי להגיש בקשה לויזה רגילה ורק לאחר מכן להתחיל את התהליך של הויזת אירוסין או שמא אוכל לחזור עי ויזת אירוסין בלבד ללא צורך בויזת תייר ? תודה מראש

עו"ד אלכס ברוש

שלום סיסי, כעקרון אין צורך בויזת תייר, אם אין בכוונותיך לבקר בארה"ב בתוך תקופת ההמתנה לויזת אירוסין (כ-8 חודשים). השאלה היא אחרת - האם היית בשהיית יתר בארה"ב ואם כן כמה זמן... לתשובות שלך לשאלות אלו, יש השלכות על הסיכוי שלך להגר לארה"ב ו/או לקבל ויזת תייר לארה"ב בעתיד... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

סיסי

שלום , שהיתי בארהב במהלך המתנה לתשובה מההגירה שבסופה התבשר לי שהבקשה לא אושרה אז כנראה שכן שהיתי שהיית יתר . הגיע לי מכתב משגירורת ארהב בישראל שהסביר כי הויזה שלי בוטלה ועליי לגשת שוב פיזית לטיפול בנושא . אם כך הדבר ישפיע על תהליל ויזת האירוסין או שלא ישפיע על ויזת האירוסין אך לא אוכל להגיע לארהב עי ויזת תייר בזמן ההמתנה לאישור ויזת האירוסין . תודה מראש