רוית חיימוב

שינווי שם משפחה בדרכון

שם המשפחה שלי בדרכון שונה. אולם, שם המשפחה הקודם מופיע לי בסוגריים. לא מדובר בתוספת שם אלא שינוי ממש. כלומר Ravit Khaimov (Hovel) האם עליי לבקש בקשה נוספת לויזה, כלומר להוציא ויזה מחדש? או שזו אותה פרוצדורה כמו בחידוש דרכון שאז ניתן לקחת את הדרכון הישן והחדש?. ראיתי שאלה די זהה למקרה שלי מלפני שנה. השבתם שם כי אין צורך בחידוש הויזה, שניתן לקחת את שני הדרכונים וכי יש צורך בטופס שינוי שם ממשרד הפנים. האם אני צריכה למלא אותו גם? האם עליי לכתוב שם את הפרטים באנגלית? תודה, רוית.

עו"ד אלכס ברוש

שלום רוית, נכון שאין צורך לבקש ויזה חדשה, ונכון שמומלץ להצטייד בתעודת שינוי שם ממשרד הפנים. יש לתרגם את התעודה לאנגלית. כמובן, כי יש בעת הנסיעה לארה"ב, יש לקחת את שני הדרכונים. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד