שימי

סירוב ויזה. איזה מסמכים צריך?

שלום. ב2009 קיבלתי מכתב לביתי שאני מוזמן לשגרירות לבטל את הויזה כיוון שהפרתי את תנאיה (לא OVERSTAY). הגעתי לבטל. עכשיו אחרי 9 שנים ניסיתי לקבל ויזה מחדש עם אשתי (היא מעולם לא ביקשה ויזה ולא היתה בארה"ב). יש לציין שיש לנו עבודות מסודרות ובית והיא בהריון. פקיד ההגירה שאל אותי כמה שאלות על שנת 2009 והחליט שאין לנו מספיק מסמכים שמשכנעים שנחזור לישראל. האם נשים בהריון זה בעיה? הם חושבים שאולי נרצה לתת אזרחות לילד וללדת שם? לבסוף קיבלנו דחיה לפי סעיף 214B. בפעם הבאה לא יהיו לנו מסמכים אחרים להראות וגם את אלה שהיו לי עכשיו הפקיד לא היה מעוניין לקרוא. איזה מסמכים הם רוצים?

עו"ד אלכס ברוש

שלום שימי, הם מבקשים לראות כל מסמך שעשוי להצביע על הקשר שלך לישראל. הבעיה היא שההחלטה אם לתת את הויזה לארה"ב או לא, נתונה לשיקול דעתם המוחלט. במקרה שלך, צירוף הנסיבות (גם הפרת הויזה בעבר וגם הריון אשתך בהווה) הכריע את הכף לא לטובתך... ההמלצה היא להמתין כמה שיותר זמן עד להגשת בקשה חדשה לויזה לארה"ב. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד