סמדר

חתונה עם אזרח אמריקאי

1.האם ניתן להכנס לארהב בויזת תייר לתקופה של שבועיים שלושה, להתחתן בחתונה אזרחית ולא לפתוח עדיין בהליכי התאזרחות?(רק בשלב מאוחר יותר)ולחזור לישראל. 2.האם הכניסה לאחר כמה חודשים תהיה בעייתית מכייון והזוג נכנס כזוג נשוי?(נשואים אך לא התחילו את תהליך ההתאזרחות) תודה רבה.

עו"ד אלכס ברוש

שלום סמדר, ניתן להיכנס לארה"ב על בסיס ויזת תייר ולהתחתן שם ואז לצאת. לפי החוק, בכל מקרה יש להתחיל את הליך ההגירה כשבן הזוג הזר נמצא מחוץ לגבולות ארה"ב. אם בכל זאת, לוקחים סיכון ומגישים את הבקשה כשבן הזוג הזר הוא בארה"ב, אז הוא לא יוכל לצאת משם עד לקבלת מעמד חוקי בארה"ב (אם הכל יעבור חלק כמובן - כי זה בהגדרה בניגוד לחוק). בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

סמדר

האם לאחר החתונה האזרחית(נכון לעכשיו בקפריסין מפאת נוחות)ניתן יהיה להכנס לארהב כזוג נשוי כאשר אחד מבני הזוג בהליך הגירה לתקופה של שבועיים בדצמבר (ביקור משפחתי) ואולי לחודש וחצי כחודשיים שלושה לאחר מכן? אשמח להבהרתך בנושא.

אלכס ברוש, עו"ד

שלום סמדר, אם התחלתם את הליך ההגירה מחוץ לארה"ב, ולבן הזוג הישראלי יש ויזת תייר בתוקף, אז ניתן יהיה לבקר בארה"ב לתקופות קצרות. ייתכן וישאלו שאלות בכניסה, לכן יש להצטייד בניירת הרלוונטית ויש להבהיר שבכוונתכם להשלים את ההליך מחוץ לגבולות ארה"ב. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

סמדר

תודה רבה, עזרת לי מאוד.