מאיה

האם עקב עברי הפלילי לא תתאפשר כניסתי לאמריקה גם חתונה לאזרח אמריקאי לא תעזור.?

אני מתחתנת עם אזרח אמריקאי שאנו ביחד כמעט שנה בזוגיות אך מכירים 6 שנים (הייתי כמה וכמה פעמים באמריקה) , לאחר שנתחתן, והוא יגיש בקשה לגרין קארד בשבילי עברי הפלילי לא יתן לי גרין קארד?

עו"ד אלכס ברוש

שלום מאיה, זה תלוי בסוג וטיב העבירה, מתי זה קרה ובדברים אחרים. אבל, ככל ויש סירוב כניסה לארה"ב עקב עבר פלילי, אז זה נכון בכל המסלולים (לרבות - בהליך של ויזת נישואין לאזרח אמריקאי). במקרה כזה אולי יהיה אפשר להגיש בקשה לחנינה - waiver. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד