אור

אני נמצא בשהות יתר בארהב של כ8 חודשים, ונשוי לאזרחית אמריקאית

אני נמצא בארהב ומעוניין לחזור לישראל ואשתי אזרחית אמריקאית שאלתי אם במצב הנל אוכל להגיש ולקבל גרין קארד מישראל, ולחזור אליה לארהב? ואם כן מה התהליך? תודה מראש

עו"ד אלכס ברוש

שלום אור, בגלל שאתה נמצא באופן לא חוקי בארה"ב מעל לשישה חודשים, לא תוכל לבצע את ההליך מישראל ללא הצורך בהגשת בקשה לחנינה (waiver). אופציה אחרת היא לבצע את ההליך מארה"ב (כרוכה בסיכון), אבלב במקרה כזה לא ניתן יהיה לצאת מארה"ב עד לקבלת הגרין קארד. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד