שמעון

חותמת שחורה ביציאה מארצות הברית

ידידה שלי נמצאת בארצות הברית וזמן השהות שלה בוויזה עבר, היא ניסתה לבקש הארכה אך נדחתה ולפי הבנתי הדבר הפך אותה לשוהה בלתי חוקית, מחד גיסא היא מאוד רוצה לחזור לארץ ומאידך היא לא רוצה לקבל חותמת שחורה שתסגור לה את האפשרות להגיע שוב לארה"ב, מה ניתן לעשות במצב הזה?

עו"ד אלכס ברוש

שלום שמעון, הדרך היחידה במקרה כזה היא "להכשיר" את המעמד שלה בהיותה בארה"ב. ברגע שהיא תצא מארה"ב, היא תהיה מסורבת כניסה למשך הרבה שנים. ניתן לנסות לקבל מעמד חוקי בארה"ב או בדרך של נישואין לאזרח אמריקאי (אם זה רלוונטי) או דרך מעסיק אמריקאי שישתף פעולה לצורך קבלת ויזה מתאימה. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד