יאנה

הארכת גרין קארד - שלב ב'

שלום, שהיתי בארה"ב עם בעלי והגשנו בקשה לגרין קארד על סך נישואים לאמריקאי. קיבלנו את הגרין קארד ושהינו שם עוד 6 חודשים בשנת 2017. גם ב2018 שהינו את 4 החודשים הראשונים, אבל חזרנו לארץ על מנת לטפל בבעיה רפואית של בעלי. הבנתי שאחרי שנה ו8 חודשים של גרין קארד ראשון, יש להגיש בקשה לחידוש. האם נוכל לעשות זאת מהארץ ואם כן, מה לדעתך הסיכויים לקבל את החידוש?

עו"ד אלכס ברוש

שלום יאנה, קודם כל, יש להקפיד על תנאי הגרין קארד, כלומר לא לצאת מארה"ב לתקופה מעל שנה ולהיות בארה"ב לפחות 180 יום בכל שנה (מבחינה פרקטית - מספיק 3-4 חודשים בכל שנה). לגבי החידוש, יש לבצעו בתוך ארה"ב. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

יאנה

תודה על המענה, אבל אם בשל הבעיה הרפואית טרם חזרנו לארצות הברית וסביר להניח שלא נחזור בקרוב, האם שווה לגשת לשגרירות ולהסוץ לעשות משהו דרכם או בכלל למלא את הטפסים? ולקוות שלא יזמנו אותנו לריאיון?

אלכס ברוש, עו"ד

שלום יאנה, הדרך הכי נכונה היא להוציא Travel Document המאפשר למחזיק גרין קארד לשהות מחוץ לגבולות ארה"ב למשך שנתיים ללא חשש לשלילת הגרין קארד. הבעיה עם זה היא שניתן להשיג את המסמך רק מתוך ארה"ב. אפשרות אחרת, במקרה של שלילת הגרין קארד, היא לנסות "להחיות" אותו על בסיס טענות למצב בריאותי. כמובן, שבמסלול זה אין שום בטחון לתשובה חיובית מצד רשויות ההגירה, על כל המשתמע מכך... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

אלכס ברוש, עו"ד

הדרך הנכונה ביותר היא להשיג Travel document שמאפשר למחזיק גרין קארד לשהות מחוץ לגבולות ארה"ב שנתיים ללא חשש לשלילת הגרין קארד. הבעיה עם זה, היא שניתן להוציא את המסמך הזה רק מתוך ארה"ב. אפשרות אחרת, במקרה של שלילת הגרין קארד, היא לנסות להחיות אותו על בסיס טענות קשורות למצב הבריאותי. במסלול זה לוקחים סיכון, שכן אין שוב בטחון לכך שרשויות ההגירה ייעתרו בחיוב, על כל המשתמע מכך... בברכה, ג'יימי כהן, עו"ד מומחה בתחום ההגירה לארה"ב