מורן

חתימה על טופס ויתור גרין כארד (דחוף)

בשנת 2008 קיבלתי גרין כארד אך שלחו את זה לכתובת שגויה פעמיים ובגלל שהייתי בצבא לא נכנסתי מעל שנה והגרין כארד נשלל ממני. בשנת 2014 קיבלתי ויזת תייר ל10 שנים אחרי הרבה ניסיונות. בעוד חודש ברצוני לטוס לארה"ב לביקור משפחתי והבנתי שאני צריכה לחתום על טופס i-407 שזה טופס ויתור על גרין כארד בכדי להיכנס לארה"ב. לפני חודשיים נרשמתי להגרלה לגרין כארד ואשמח לדעת מספר דברים. האם אוכל לזכות בגרין כארד דרך ההגרלה או שזה גם מתבטל? כי שילמתי כסף עבור התהליך. מאיפה אני משיגה את הטופס? והאם צריך לקבוע תור לשגרירות בשביל זה? תודה רבה

עו"ד אלכס ברוש

שלום מורן, לגבי מילוי טופס הוויתור על הגרין קארד ואופן הגשתו, יש לקרוא את ההוראות באתר של https://www.uscis.gov/i-407. על השתתפות בהגרלת הגרין קארד לא צריך לשלם דבר, ההרשמה היא בחינם. במקרה של זכיה, כשאי לך לקחת עו"ד מומחה בתחום. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

מורן

קודם כל תודה אבל לא ענית על שאלתי אם אני חותמת עדיין אוכל לזכות בהגרלה? ודבר נוסף אם לא צריך לשלם כסף על ההגרלה אז על מה שילמתי כסף? כי יש לי קבלות ששלחו לי מארגון גרין כארד, הם יושבים במיאמי פלורידה ונתנו לי גם מספר טלפון בסניף ברמת גן ומספר לקוח ליצירת קשר למקרה שיהיו לי שאלות.. תודה לך.

אלכס ברוש, עו"ד

שלום מורן, קודם כל, לגבי שאלתך הראשונה - לדעתי אין שום בעיה עם הזכייה בהגרלה. יחד עם זאת, נוכח העובדה שאנו לא כל כך עוסקים בענייני ההגרלה לפני הזכייה, כדאי לך לבדוק את העניין באתר הרשמי של Diversity visa. לגבי שאלתך השנייה, שילמת ככל הנראה לחברה פרטית שגובה כסף על מילוי הטפסים. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

אלכס ברוש, עו"ד

קודם כל, לגבי הזכייה - לדעתי לא צריכה להיות בעיה, אבל בגלל שאנו לא כל כך עוסקים בעניינים קשורים להגרלה לפני הזכייה, כדאי לבדוק באתר הרשמי של diversity visa. לגבי השאלה השניה - שילמת ככל הנראה לחברה פרטית שגובה כסף על מילוי הטפסים... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד