רינת

אזרחות אמריקאית לשלושת ילדי

אני אזרחית ארצות הברית שגרה בארץ מגיל שנתיים, יש לי שלושה ילדים ובן זוג )לא אמריקאי ולא נשואים בחוק(), האם אוכל לקבל אזרחות אוטומטית לילדים ללא צורך בחוק הסבים?

אלכס ברוש, עו"ד

שלום רינת, ככל הנראה שלא... כי אחד מהתנאים להעברת האזרחות לילדים, הוא "שהייה" בארה"ב למשך חמש שנים לפחות (מתוכן שנתיים לאחר גיל 14) לפני שהילדים נולדו. יש אפשרות להגיש בקשה לקבלת גרין קארד עבורם, ואז ברגע שהילדים ייכנסו לארה"ב, הם יקבלו אזרחות אמריקאית. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד