ענת

בדיקת רישומים בארצות הברית.

שלום רב, לפני 18 שנה כשהייתי בת 21 חייתי תקופה של כשנתיים בארצות הברית. בתקופה זאת פתחתי חשבון בנק, הוצאתי רישיון נהיגה, מן הסתם נהגתי והתנהלתי באופן שוטף ויום יומי הכל כמובן ללא שום עבירה על החוק. בעוד כמה חודשים אני אמורה לראשונה מאז לנסוע שוב לארה"ב. פתאום עלה בי חשש אולי נשארו שם קצוות בלתי סגורים של קנסות אולי שלא ידעתי עליהם, חשבון בנק שלא נסגר או אלוהים יודע מה שלא הובאו לידעתי במהלך כל השנים הללו בזמן שאני בארץ. האם יש דרך לפני שאני נוסעת לברר האם לא מחכה לי שם איזה הפתעה שאני לא יודעת עליה?

אלכס ברוש, עו"ד

שלום ענת, יש אפשרות להגיש בקשה לקבלת מידע לפי חוק חופש המידע, אבל תקבלי תשובות רק לגבי המעמד שלך במערכת רשויות ההגירה לארה"ב. ברוב המדינות בארה"ב, יש גם אפשרות לבדוק אונליין קיום צווים שיפוטיים וכיו"ב... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

ענת

האם באופן כללי אין חוק התיישנות לאחר 18 שנה? האם יש לך קישור או שם לאתר של בדיקה שכזו למדינת ניו יורק?

ענת

קודם כל תודה על התשובה. אין לי שום בעיה עם מערכת ההגירה של ארה"ב מן הסתם כי רק לאחרונה הוצאתי ויזה חדשה. האם אין בכלל חוק התיישנות אחרי 18 שנה? כמובן שאני חוששת מדברים פעוטים כמו דוחות תנועה וכאלה ולא משהו אחר.

עו"ד אלכס ברוש

שלום ענת, לגבי חוק ההתיישנות, צריך לבדוק בדינים של המדינה הספציפית בתוך ארה"ב. אנו לא עוסקים באיתור צווים שיפוטיים, אבל לדעתי תוכלי בקלות למצוא באינטרנט חברות שעוסקות בכך... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד