• 24 בפברואר 2014

    דחיית בקשה לויזת תייר

    שלום רב, לפני מספר שנים בת זוגתי ואני רצינו לטייל בארצות הברית למשך מספר שבועות. הייתה לנו עבודה זמנית עם הכנסה קבועה, ומעט כסף בחשבון. בקשתינו נדחתה מהסיבות השכיחות. לפני מספר ימים כאשר בת הזוג שלי (כיום אשתי) ואני ניגשנו לשגרירות בפעם השניה על מנת להוציא ויזת תייר כדי לטייל מעט בארה"ב בפסח הקרוב בקשתינו נדחתה פעם נוספת מאותן הסיבות. ההבדל הינו שהפעם אשתי כבר בעלת תואר ראשון, ועובדת בבנק כמעט שנה, אני עובד באותו מקום עבודה כבר 3 וחצי שנים, אני סטודנט לתואר BA במנהל עסקים וחשבונאות באמצע סמסטר ב', יש בבעלותנו רכבים ודירה, דיי כסף בבנק בפיקדונות וגם מעט הלוואות קטנות. כאשר סיפרתי את כל האמור לקונסול כשהוכחות בידי, האחרון פשוט אמר לי שהחלטתו היא סופית וזה לא נתון למשא ומתן.
    1. מדוע בקשתנו לויזת תייר נדחתה פעם נוספת למרות ההבדל המשמעותי במצבנו בין שתי הבקשות ?
    2. כיצד ניתן להוכיח קשר למדינת ישראל יותר מהאמור ? האם אני צריך לרכוש עוד רכבים ? או אולי בתים נוספים ? או אולי אני צריך להנפיק חברה בבורסה על מנת להיות ראוי לטייל שבועיים בארה"ב.
    3. האם ניתן לשלוח את המסמכים המעידים על הקשר המחייב שלנו עם ישראל למישהו שיוכל להפוך את ההחלטה ?

    תודה, עידן.

    24 בפברואר 2014
  • 25 בפברואר 2014

    דחיית בקשה לויזת תייר

    Hi Idan,

    Thank you for your message. Unfortunately, it is quite common that tourist visa applications are denied, especially when the applicants are between 18-30 years old. The bottom line is that the only way to obtain the visa is to convince the Consular Officer that you are returning to Israel due to your strong connections to Israel. I realize you have a strong case, but the officer must have distrusted something about your story. For example, maybe the officer thought you were not working in jobs which would truly cause you to return to Israel. It is very important to try to understand and identify exactly what the Consular Officer thought was problematic about your case, and then try to fix that specific problem. And in response to your question, most likely, it will not make much of a difference if you buy a car or not. If the Consular Officer did not indicate any problem with your application, then you are in a very difficult position which can only be resolved by doing another application and hoping that the result is different.

    I hope this helps. If you would like to discuss further please email me directly and we can set up a consultation.

    Thank you.

    -Mike

    25 בפברואר 2014
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?