• 25 בספטמבר 2014

    גרין קארד מנישואין חד מיניים

    שלום,

    זוגתי מזה 4 שנים ואני מתכננות לעבור לארה"ב, כאשר בשלב הראשון מתכננות להתחיל לימודים. היא בעלת אזרחות אמריקאית אך לא התגוררה מעולם בארה"ב.
    שאלתי היא: האם זה אפשרי בעבורי להתחיל ללמוד בהתבסס על ויזת K1, ואז לאחר נישואין חד מיניים במדינה שאלינו אנו עוברות (אורגון) לשנות סטאטוס ולהמשיך בתהליך?
    האם ניתן להתחיל בלימודים ועבודה במעמד הזה? האם העובדה שהיא לא הגישה דוחות מס בארה"ב מונעת ממנה לשמש לי כספונסרית?
    מה ההליך הנוח ביותר בעבורי? ויזת סטודנט? או התהליך הנ"ל?

    תודה מראש,
    מיכל

    25 בספטמבר 2014
  • 25 בספטמבר 2014

    גרין קארד מנישואין חד מיניים

    קראתי עכשיו שאתה לא ממליץ בכלל על ההליך דרך K1, מה משך ההמתנה לגרין קארד לאחר הנישואין כשמתחילים בתהליך מישראל?
    האם גם אז צריך ספונסר?

    25 בספטמבר 2014
    • 25 בספטמבר 2014

      גרין קארד מנישואין חד מיניים

      1. כן, אם תקבלי ויזת K תוכלי ללמוד עם הויזה
      באופן עקרוני תוכלי גם לעבוד, במציאות זה לא יקרה, כי תצטרכי להגיש בקשה לאישור עבודה שלוקח כמה חודשים לקבל.
      2. בכל מקרה אישתך לעתיד תצטרך לפני התהליך להגיש דוחות מס לארצות הברית 3 שנים אחורה
      כל אזרח אמריקאי מחויב לעשות את זה לא משנה איפה הוא גר
      3. בכל מקרה אישתך תהיה הספונסר שלך, אם היא לא תעמוד בדרישות הכלכליות היא יכולה למצוא קו ספונסר שכן יענה על הדרישות
      4. ויזת K1 לוקח לקבל כשנה, בדיוק כמו לקבל גרין קארד, לכן אין טעם לבקש ויזת K, כבר עדיף להתחתן איפהשהוא בעולם, ולהגיש ישר גרין קארד.
      5. אם אתן ממהרות , את יכולה להתקבל ללימודים, לקבל ויזת סטודנט, ולעשות את כל התהליך בארצות הברית, קחי בחשבון שיש סיכוי שלא יאשרו לך ויזת סטודנט, אם המטרה הם לימודים קצרים או במוסד לא מוכר.

      25 בספטמבר 2014
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?