• 10 באוגוסט 2015

    אזרחות לילדים לפי חוק הסבא

    נולדתי בארה״ב בשנת 75, ועליתי לארץ בשנת 81.
    הורי גרו בארה״ב משנת 1972 ועד שנת 1981, אך קיבלו אזרחות רק בשנת 1979.
    האם נדרש שהסבא יתגורר בארה״ב 5 שנים מאז שהוציא אזרחות או שאם התגורר מ72 עד 81 בארה״ב וקיבל אזרחות רק ב79 זה מספק עבור חוק הסבא?
    אם זה מספק - מה נדרש על מנת להוכיח ששהה שם כל השנים?
    אם זה לא מספק - מה עליו לעשות כדי שיוכל לקיים את החוק וכמה זמן יש לנו לשם כך אם ילדי בני 5 ו8?
    תודה.
    ואפשרות שלא דרך חוק הסבא - האם מספיק שאני אתגורר עכשיו שנתיים בארה״ב כדי שיתפוס גם להם? עד איזה גיל?

    10 באוגוסט 2015
  • מנהל הפורום יהושע פקס, עורך דין 12 באוגוסט 2015

    אזרחות לילדים לפי חוק הסבא

    שלום רונית,

    אני מניח כי את אזרחית ארה"ב. הילדים הקטינים שלך זכאים לקבל אזרחות דרך סבא, אם הוא שהה פיזית בארה"ב למעלה מ- 5 שנים. אין חובה בחוק שתהיה לו אזרחות אמריקאית בכל התקופה הנ"ל, לפיכך מה שנותר זה להציג מסמכים לגבי שהייה רצופה בזמן הזה. מסמכים להוכחת קיום מרכז חיים בארצות הברית כוללים: חוזי שכירות, אישור לימודים לילדים מבית ספר, תשלומי מיסים, social security, או כל מסמך אחר שאפשר לחשוב עליו שיוכיח כי הסבא התגורר בארצות הברית.

    בהצלחה,

    12 באוגוסט 2015
    • 12 באוגוסט 2015

      אזרחות לילדים לפי חוק הסבא

      תודה רבה!
      (אכן אני אזרחית)

      12 באוגוסט 2015
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?