• 13 בספטמבר 2015

    נישואים לאזרח אמריקאי

    שלום , הייתי בארה"ב 3 שנים מתוכם שנתיים וחצי לא הייתי חוקית . יש לי חבר בעל אזרחות אמריקאית ששוהה כרגע בארה"ב.
    בכוונתי להביאו ארצה ולהתחתן איתו חתונה אזרחית .
    האם ניתן להגיש מסמכים דרך הארץ ? האם אני צריכה להגיש wavier עקב זה שלא הייתי חוקית ?

    13 בספטמבר 2015
  • מנהל הפורום יהושע פקס, עורך דין 21 בספטמבר 2015

    נישואים לאזרח אמריקאי

    שלום יפעת,

    לא ברור מהשאלה שלך לפני כמה זמן התבצעה שהייה שלא כחוק בארצות הברית. בכל מקרה בוודאי כי תדרשי לבקש WAIVER. לא יהיה קל לקבל את ביטול איסור כניסה לארה"ב, באם השהייה הלא חוקית נעשתה ב- 10 שנים אחרונות, תדרשו להוכיח לרשויות ההגירה לארה"ב קושי יוצא דופן (EXTRAORDINARY HARDSHIP) כתוצאה מהפרדה בין בני זוג. זה לא פשוט.

    בהצלחה,

    21 בספטמבר 2015
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?