• 24 באפריל 2016

    בנוגע לאזרחות אמריקאית עבור ילדיי

    שלום רב וחג שמח!

    אני ובן זוגי מעוניינים להביא לעולם את ילדנו הראשון ורציתי להקדים תרופה למכה בכל הנוגע לאזרחות ילדיי.

    לי יש אזרחות אמריקאית מתוקף אבי (הוא נולד וחי עד גיל 21 בארה״ב). אני נולדתי בארץ אך חייתי מאז שהייתי בת שנה עד גיל 8 בארה״ב והורי דאגו שאכן תיהיה לי אזרחות.

    לפי בירורים שעשיתי בנושא, במידה וילדיי נולדים בארץ, אמורה להיות אזרחות מתוקף זה שסבא שלהם (אבא שלי) אזרח אמריקאי ושהה בארה״ב מעל 5 שנים. האם זה מדוייק?

    מהו בדיוק תהליך קבלת האזרחות לילדיי במקרה כזה? הבנתי שצריך להביא לשגרירות הוכחות לכך שאבי שהה 5 שנים לפחות בארה״ב? אילו סוג הוכחות מתקבלות ע״י השגרירות ומספיקות בעיניהם לכך?

    תודה רבה!

    24 באפריל 2016
  • מנהל הפורום עו"ד יהושע פקס 28 באפריל 2016

    בנוגע לאזרחות אמריקאית עבור ילדיי

    שלום ציפורה,

    אם הילד יוולד בשטח ארה"ב הוא יהיה אזרח מלידה, אבל אם הוא נולד בישראל האפשרות היחידה היא לקבל ויזה דרך אבא שלך. האפשרות הנ"ל פתוחה עד שהילד יהיה בן 18 בלבד. לשם כך יש להגיש בקשה ולקבל את האזרחות עבור הנכד של אזרח אמריקאי בארצות הברית, כלומר תדרשו לנסוע לשם עם הילד לקבל את האזרחות עבור הנכד בשטח ארה"ב. ההוכחות שצריך להביא הם תשלומי מיסים, תעודות של בית ספר, אוניברסיטה, הסכמי שכירות או כל מסמכים אשר מוכיחים כי הוא התגורר בארה"ב בשנים שהוא טוען ששהה בארה"ב.

    בברכה,

    יהושע פקס, עורך דין

    28 באפריל 2016
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?