• 13 ביוני 2016

    חוק הסבא או child citizenship act 2000

    אנחנו זוג עם 3 ילדים. בעוד כחצי שנה עוברים לארה"ב לצורך לימודינו. בעלי אזרח אמריקאי יליד ישראל.
    שאלתי- איך אתה ממליץ לאזרח את ילדינו, ע"פ חוק הסבא או מילוי טופס I-130 והוצאת GC טרם הגעתנו (אם נספיק כמובן..) ולאחר מכן הגשת בקשה לפי child citizenship act 2000?

    שאלה שנייה- למרות היותנו זוג ותיק נישאנו רק לאחרונה, האם במילוי טופס I-130 עלי לצרף עדויות נוספות לקשר בינינו? מסיבת נישואים בארץ שנערכה ללא רישום, הורות משותפת, משכנתא וכדומה?

    תודה!

    13 ביוני 2016
  • מנהל הפורום עו"ד יהושע פקס 15 ביוני 2016

    חוק הסבא או child citizenship act 2000

    שלום מיה,

    אני מבין שאין אפשרות לתת לילדים אזרחות ישראלית דרך בעלך? אם הוא התגורר בארה"ב משך זמן מסוים ייתכן כי יוכל להעביר אזרחות אמריקאית לילדים. זוהי האופציה המהירה והזולה ביותר לקבל אזרחות ארה"ב. מבין 2 האופציות שציינת, להערכתי אין ממש הבדל, אולם נראה כי יש עדיפות לקבל קודם גרין קארד ואז אזרחות לאחר מעבר לשם, כי זה יהיה יחד עם הליך קבלת גרין קארד עבורך, ולא התחלה של הליך נוסף לקבל אזרחות אמריקאית לידלים דרך הסבא. כן, כדאי להביא עדויות והוכחות לקשר בינכם מתחילת הקשר.

    בברכה,

    יהושע

    15 ביוני 2016
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?