דור

סירוב לויזה בגלל דרכון צרפתי

שלום רב, קודם כל אסביר את הרקע שלי בנושא הסירוב של הויזה (מצטער על האורך מראש כי זה קצת מורכב). אני בן 23 בעל דרכון צרפתי כאשר לפניי כשנה החלטתי לנסוע לארה״ב לטיול והוצאתי אישור כניסה לארה״ב דרך הדרכון הצרפתי עם ESTA Waiver Program שאושר, לאחר מכן כאשר הבנתי שאישור זה מקנה לי שהייה רק של 90 יום ותכננתי לטייל קצת יותר הלכתי להוציא ויזה דרך הדרכון הישראלי בקונסולייה בירושלים אשר מקנה שהייה ארוכה יותר וקיבלתי סירוב , לפי דברי השגריר הוא אינו מבין למה אני צריך גם ויזה דרך הדרכון הישראלי וגם דרך הצרפתי ובנוסף לא הוכחתי כי יש לי זיקה לארץ, לאחר כחודש וחצי נסעתי לארה״ב( יש לציין שלפניי כן ביררתי דרך המידע שיש באינטרנט וסוכני נסיעות אם יש איזשהו איסור על כך שאני נוסע בכל זאת עם הדרכון הצרפתי ואמרו לי שאין) טיילתי במשך כחודשיים וחצי ולאחר מכן נסעתי למקסיקו לשבועיים כששם החלטתי לחזור לארה״ב להמשיך לטייל עוד (היה בידיוק את ה"new year") ולאחר עוד כחודשיים וחצי חזרתי חזרה לארץ. היום לאחר כחצי שנה החלטנו כל המשפחה (אבי,אימי,אחותי שלפניי גיוס,ואחי בן ה11) לנסוע לארה״ב(לוס אנג׳לס ולאס וגאס) לטיול של חודש מכיוון שמעוד אהבו את הסיפורים על המקומות האלו, מכיוון שרק לי ולאבי יש דרכון צרפתי(לשלו פג התוקף) החלטנו כולם לנסוע לקונסולייה הפעם בת״א להוציא ויזה, הוריי ואחיי קיבלו ויזה ורק אני סורבתי כשלפי דברי השגריר יש בעיתיות בכך שלאחר שקיבלצי סירוב לויזה נכנסתי לארה״ב דרך הדרכון הצרפתי והוא אינו בטוח שזה חוקי ועליו לברר את זה לכן אינו יכול לתת לי ויזה כמו לכל משפחתי( לפי מה שהוא הסביר לי שיש שאלה בבקשה לויזה דרך הESTA Waiver Program ששואלת אם אי פעם סורבתי לויזה ועניתי ש״לא״ ששוב מה שהיה נכון באותו זמן מכיוון שקודם ביקשתי דרך הדרכון הצרפתי ולאחר מכן עם הישראלי ובנוסף שוב אין לי עיסוק אשר מוכיח שברצוני להישאר בארץ או שאני סטודנט) עכשיו שאלתי היא האם זה נכון/חוקי מה שהוא אמר לי ואם אפשר לערער על ההחלטה שלו אם זה לא נכון לפי החוקה או שיעזור לי איזשהו ייצוג כאשר אבקש בקשה נוספת מכיוון שאני מרגיש כבר ״מסומן״ (סירוב שני) כי לפי מה שהוא אמר לי עכשיו אין ביכולתי להיכנס לארה״ב גם דרך הדרכון הצרפתי וזה קטע לי ולמשפחתי את התוכניות לגביי החופשה. אשמח לתשובה בהקדם ושוב מצטער על החפירה,שיהיה שנה טובה וחג שמח.

אושר

מוזר שלא עלו על הסירוב בדרכון הישראלי ע"פ טביעת האצבעות שנתת בכניסה . אשמח אם תשלח הודעה פרטית

עו"ד אלכס ברוש

שלום רב, טכנית - אם רשויות ההגירה יגלו שקיבלת סירוב בשגרירות ארה"ב בישראל, אז לא יתנו לך להיכנס לארה"ב. אם ישאלו אותך בגבול, כדאי להגיד את האמת... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

עו"ד יהושע פקס

שלום דור, לגבי הויזה לארה"ב על בסיס דרכון הישראלי - כנראה שבזמן הקרוב לא יתנו לך את הויזה. הבעייה שלא ניתן לתקוף משפטית את העניין, כי החוק נותן לפקידי ההגירה לארה"ב שיקול דעת מוחלט. לגבי ה-ESTA, אם יגלו על הסירובים שקיבלת, הדבר עלול לעורר בעיות. בברכה, יהושע פקס, עו"ד