יוסף

ויזה לארה"ב- אפוטרופוסות לאזרח אמריקאי

סבא שלי היקר אזרח ארצות הברית ומחזיק בחשבון בנק אמריקאי על אף שהיום מתגורר בישראל. לאחרונה נתקל במספר בעיות בחשבון הבנק מה שמצריך נסיעה לארצות הברית. מאחר והוא לא בריא כלכך לא יוכל לנסוע בעצמו אלא לשלוח אותי לשבוע פחות או יותר. סדרנו ענייני אפוטרופוסות ויפוי כח לחשבון הבנק, מכתב בקשה של סבא חתום על ידי נוטריון שיאמת את המכתב ומכתב של הנוטריון שמבקש אישור לויזה. אני בן 25 מתגורר בשכירות וכרגע לא עובד אך יש מספיק חסכון של כסף. הפחד שלא יאושר מאחר ואני לא עובד כלל. אולי רלוונטי שנרשמתי ללימודים לתואר ראשון שעתידים להתחיל רק באוקטובר. יש לך המלצות בעניין ו/או הכוונה נוספת על מנת שאוכל להגיש את הבקשה שלי על הצד הטוב ביותר? לצערי אנחנו לא יכולים להעלות על הדעת את האפשרות שהויזה לא תאושר מאחר והמקרה ממש מצריך את נוכחותי שם וממש לא לצרכי תיירות וכיף.

עו"ד אלכס ברוש

שלום יוסף, אני מבין את הנסיבות שלכם, אבל לצורך קבלת ויזת תייר לארה"ב - המבחן הוא הוכחת קשר חזק לישראל. ללא עבודה קבועה, יהיה מאד קשה לקבל את הויזה, במיוחד לאור הגיל הצעיר שלך ולעובדה שאתה כנראה לא נשוי. כד להגביר את הסיכוי, עליך להביא הוכחות לכך שיש לך סכומי כסף משמעותיים בחשבון הבנק שלך, נכסים על שמך וכיו"ב. בכל זאת, ההחלטה היא בידי פקיד ההגירה הספציפי שיראיין אותך, וגם ההרשמה ללימודים עשויה לעזור לך (אם כי לא הייתי בונה על זה). בברכה, אלכס ברוש, עו"ד