שירה

בקשה לגרין קארד עקב נישואים לאזרח אמריקאי

שלום רב, אני אובדת עצות ואשמח לעזרה. אני גרה בארה"ב ונשואה כבר שנה ו9 חודשים לאזרח אמריקאי. לפני שנה וחצי עברנו ראיון בהגירה לקבלת הגרין קארד וקיבלנו דחייה ובקשה להגשת עוד הוכחות, בזמנו היינו עם עורך דין שלא אמר לנו על כך שנוכל להגיש עוד הוכחות תוך 30 יום ולא ידענו שזה מה שנדרש ופספסנו את מועד הגשת הערעור ושאר המסמכים. שכרנו עורכת דין חדשה והגשנו את התיק מחדש עם כל מה שנלווה אליו. (טביעות אצבע חוזרות, זריקות וכו..)עברו עוד 4 חודשים מאז הגשת התיק וקיבלנו תאריך לעוד ראיון. הגענו לראיון שבו עברתי מסכת השפלות וחקירה שנמשכה 3 שעות ובסיומו נאמר לנו שאת ההחלטה נקבל הביתה. מאז הראיון השני עברו עוד 8 חודשים וכשראינו שכלום לא זז ואנחנו לא מקבלים תשובה העורכת דין שלחה מייל להגירה שזה מחדל , וקיבלה מהם תשובה שהאחראי ייתן מענה אישי תוך60 יום. לאחר שעברו עוד 60 יום ללא מענה העורכת דין שלה עוד מייל ונאמר לה שתקבל תשובה תוך 14 יום וששוב האחראי לוקח את התיק לידיים. כשהעורכת דין הבינה שגם לאחר 14 יום היא לא תקבל תשובה היא עלתה למדרגות הגבוהים והעבירה מכתב נוקב לקונגרס- שם נאמר לה שהם יטפלו באופן אישי ושכנראה התיק נפל בין הכיסאות. ובאמת לפני כיומיים קיבלנו תשובה מההגירה שהתיק נדחה שוב (ממש העתק של המכתב הראשון) ושיש עד 30 יום להחזיר תגובה(עוד לא הגיע המכתב עם הסיבות לדחייה). אני מרגישה "שעיר לעזאזל" ומיואשת , מרגישה שלא עושים איתי הליך הוגן , אני עוד 3 חודשים כבר נשואה שנתיים ואני חיה במדינה בלי שתינתן לי האפשרות להתפרנס ולהיות בעלת גרין קארד וגם ללא אפשרות אפילו לצאת מהמדינה ולבקר את הוריי שחולים מאוד. לא עולה על דעתי מדוע אני מקבלת סירוב פעם שנייה ואני מרגישה כואבת ומיואשת..בבקשה תסבירו לי את המצב , את האפשרויות שלי ואולי תתנו לי אור בקצה המנהרה החשוכה שאני נמצאת בה כעת. אני יודעת שצריך סבלנות לתהליך ולצערי לקבל תשובה שלילית פעמיים ועוד אחרי כל כך הרבה זמן , שובר את הרוח. אודה לתשובתכם המהירה

לואי

ואי אני בול כמו המצב שלך תוכלי בבקשה לצור איתי קשר יש לי שאלה ספציפית אלייך זה המיל שלי louihi@icloud.com

לואי

תיקון זה המיל loaihi@icloud.com בבקשה שירה צרי קשר

אלכס ברוש

שלום שירה, האמת שיש לך רק שתי אפשרויות - או להגיש ערעור על ההחלטה, בהנחה שעדיין הזמן הניתן לכך לא עבר, או להתחיל הכל מחדש. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

שירה

היי אלכס תודה על תשובתך המהירה , אני מודה לך מקרב הלב. הזמן לא עבר קיבלתי את המכתב שלשום ומרגע קבלת המכתב נותרו 30 יום להגשת ערעור. השאלה שלי , האם באמת מתייחסים לערעור ויש עוד סיכוי או שמבחינתם נאמרה המילה האחרונה (ממצבים דומים שקרו ואתה מכיר). האם יש לי עוד תקווה? ואני מתכננת להחליף עורכת דין מכיוון ששלי טסה לחופשה בת שלושה שבועות, האם יש לכך השלכות?

עו"ד אלכס ברוש

לפני שנוכל להעריך את סיכויי הערעור, כדאי לעיין בהחלטה של רשות ההגירה וכל הניירת הרלוונטית. נוכל לעשות זאת, אם תוכלי להעביר את המסמכים לאי-מאייל שלנו. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד