ניצן

האם עדיף ויזת j1 או ויזת f1?

שלום, אשמח לשמוע כאן על ההבדלים בין ויזת j1 לויזת f1 בהקשר למקרה הספציפי שלי- מתחילה ללמוד תואר שני באדריכלות במוסד הממן את לימודיי באופן מלא. מצד אחד רוצה לשמור על האופציה להשאר בארהב כמה שיותר זמן לאחר התואר (ממה שקראתי ויזת f1 עדיפה במובן זה, במיוחד במקצוע האדריכלות) ומצד שני רוצה לשמור על אופציה שבן זוגי ייצטרף אליי בשנה השנייה או לאחר הלימודים (הבנתי שרק עם ויזת j1 בן הזוג יכול לעבוד). שאלותיי הן: 1. כמה זמן ניתן לעבוד לאחר הלימודים עם ויזת j1 מול ויזת f1? 2. האם אני ייצטרך לחזור לארץ לשנתיים אם אוציא ויזת j1? 3. האם ניתן להחליף בין 2 הויזות במהלך הלימודים? כמה זה מסובך? 4. כמה קשה להשיג ויזת עבודה אחרי שויזת j1 נגמרת במידה ויש לך מקום עבודה מסודר? תודה רבה!

עו"ד אלכס ברוש

שלום רב, קודם כל, יש להבהיר כי לא הסטודנט מחליט איזה סוג של ויזה הוא יקבל. הדבר תלוי במוסד הלימודים עצמו (כי לא כל מוסד לימודים יכול לתת ויזת J). כעקרון, ויזת J עדיפה מכל הבחינות. אחת מהבעיות של ויזת J, יכולה להוות "תקופת הצינון" של שנתיים. שכן, לפעמים מתנים את מתן הויזה בכך שהמבקש יהיה חייב לאחר תום תוקפה לחזור למולדת שלו לתקופה של שנתיים לפחות, לפני שהוא יהיה מסוגל להיכנס שוב לארה"ב. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד