אלי

מה היא מחיקת רישום פלילי?

אם אדם נידון לעונש עבודות שירות בעת שהיה קטין בדין שהסתיים ללא הרשעה. תעודת היושר מוכתמת ל5 שנים ולאחר 5 שנים הדין נמחק (מתעודת היושר). האם זה יכול להקשות על קבלת אזרחות במידה ו5 השנים עברו והדין נמחק מתעודת היושר האם המדינה בכלל יכולה להעביר את המידע הנ"ל למדינה שונה (בשל בקשת המדינה שתתן את האזרחות לאי-עבר פלילי) אם הוא נמחק מתעודת היושר?

אלי

אז אכן המשטרה רשאית להעביר תיקים *שעברו* את תקופת המחיקה, לשגרירויות זרות, בעת תהליך של בקשת אזרחות? תגובה

עו"ד נדב גרינוולד

אלי שלום, כפי שציינת בשאלת רק בחלוף 5 שנים מיום מתן ההחלטה על ביטול ההרשעה חולפת תקופת המחיקה, אולם התיק אינו נמחק בפועל מגיליון הרישום הפלילי. לגבי שגרירויות, הרי שמשטרת ישראל רשאית להעביר לבקשת אזרח העתק מגיליון הרישום הפלילי שלו, כלומר יש צורך בהסכמתך להעברת ההעתק. בכל שאלה נוספת אתה מוזמן - 050-8848606.

אלי

אז אכן המשטרה רשאית להעביר תיקים *שעברו* את תקופת המחיקה, לשגרירויות זרות, בעת תהליך של בקשת אזרחות?