מס שנגבה מניצולת שואה המוכרת כמאה אחוז נכה
דודתי שהייתה ניצולת שואה והייתה מאושפזת בבית חולים פסיכיאטירי בארץ מאז 1946 ועד יום מותה לפני כשנה הייתה 100% נכה מוכרת ע"י משרד האוצר ככזו. (יש אישורים על נכותה ומחלתה). במהלך 7 השנים האחרונות הורידו לה מידי שנה מס על רווחים שנבעו מתוכנית חיסכון אותה חידשתי מידי שנה-שנתיים, ואלו בעצם כספים שהומרו לשקלים מרנטה שקיבלה מגרמניה. אני לתומי לא ידעתי שאין להוריד לה מס ולכן לא פניתי לרשויות המתאימות. עכשיו כאשר קיבלתי את צו הירושה (אני היורשת היחידה) התברר לי כי לא היו צריכים להוריד לה מס. האם אני יכולה בכוחות עצמי להגיש דו"ח למס הכנסה ולבקש החזר על השנים הללו? כמובן כיורשת עם צו ירושה אותו כבר קיבלתי. הבנתי מחבר רואה חשבון שאפשר לקבל רק 6 שנים רטרואקטיבית... מדוע זה כך ואם המדינה גבתה מס מניצולת שואה נכה מאה אחוז , מס שאינו מוצדק מדוע אנני יכולה לקבל גם את השנה השביעית (2005) ? האם התהליך מורכב מידי? כמובן יש לציין שאני הייתי האפוטרופסית שלה במהלך ה-15 שנים האחרונות ומוניתי כחוק ע"י בית משפט. אודה על תשובתכם המושכלת בברכה אריאלה
לפי החוק את מוגבלת ביכולת "לפתוח" שומות אחורה. יחד עם זאת נהיה מוכנים לבחון העניין יחד איתך - אנא צרי עמנו קשר טלפוני 03-6938380.