אלונה

מה הקשר בין אפוטרופסים למנהלי עיזבון

אני שני ילדים של הורים קשישים, אחד ההורים סיעודי ושנינו אפוטרופוסים שלהם. האם זה אומר שאנו גם מנהלי העיזבון שלהם באופן אוטומטי או שאין קשר?

עו"ד אתי סדיס

אפוטרופוס הוא אדם הממונה על גופו או רכושו של אדם אחר במהלך חייו של אותו אדם. מינויו של אפוטרופוס נעשה על ידי בית המשפט לענייני משפחה ומתבטל עם פטירתו של אותו אדם. מנהל עיזבון מתמנה באמצעות בקשה נפרדת על עיזבונו של אדם שנפטר. מנהל עיזבון אחראי על ניהול העיזבון כלומר על שמירת ערכם של נכסי העיזבון וחלוקתם בין היורשים על פי חוק. מי שהיה אפוטרופוס של חסוי או חסר ישע במהלך חייו של אותו חסוי, לא יהפוך למנהל עיזבונו של אותו חסוי לאחר מותו ובוודאי שלא באופן אוטומטי. בכדי לנהל את עיזבונו של אדם שנפטר יש להגיש בקשה נפרדת למינוי מנהל עיזבון, בקשה שתוגש לבית המשפט לענייני משפחה אשר ידון בה בנפרד ויקבע אם יש צורך במינוי מנהל עיזבון וכן את זהותו של מנהל העיזבון.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות