רוית

שאלה לגבי ירושה מאח שנפטר שלא השאיר צוואה

שלום אחי נפטר ממחלה לפני 3 חודשים. הוא לא השאיר אחריו צוואה. לא היו לו ילדים ולא היה נשוי. יש לי אח נוסף והורים. האם ההורים שלי יקבלו את כל הרכוש והכסף שהשאיר או שגם לי ולאחי מגיע? האם החברה שלו יכולה לדרוש משהו מהעיזבון שלו האם זה מגיע לה?

עו"ד אתי סדיס

קודם כל יש לבדוק אם בת הזוג היא יורשת על פי דין. אם בת הזוג חייתה עמו לפחות שנה לפני מותו תחת קורת גג אחת וניהלה עמו משק בית משותף אזי היא יורשת על פי דין לפי סעיף 11 לחוק הירושה. מכיוון שלאחיך אין יורשים נוספים (ובהנחה שבת הזוג עומדת בתנאי דיני הירושה) תירש בת הזוג מחצית מהעיזבון וההורים יירשו מחצית. אם בת הזוג לא עומדת בתנאי הירושה יירשו ההורים את מלוא העיזבון. אם יש שאלות נוספות את יכולה לפנות אליי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות