יסמין

עריכת צוואה על ידי היורשים

הוריי ביקשו מאיתנו (ממני מאחי ואחותי) היורשים למצוא עורך דין כדי שיערוך צוואה עבורם. כשהגענו לעורכת דין אחי ואני ביקשנו להגיע רק לייעוץ. ובפרטים שהיא מסרה לנו , נראה לי משהו לא כשר: 1. האם נכון לעשות העתקים מהצוואה לפני שהיא מוחתמת ולמסור לכל אחד מהאחים? נשמע לי הזוי? 2. האם נכון שירושה שהיא לא על פי צוואה אלא על פי דין מחולקת בין האחים שווה בשווה ללא הבדל של בנים או של בכורים? אודה לתשובתך בהקדם כדי למנוע צוואה פסולה. תודה מראש יסמין.

עו"ד אתי סדיס

שלום רב. בצדק חשת כי הדברים אינם כשרים. על עורכת הדין לדעת כי מעורבות של יורשים בעריכת צוואה מהווה עילה לביטול הצוואה. עצם הכוונה להעביר אליכם טיוטות של הצוואה ולנהל מולכם ולא מול האם את ניסוח הצוואה הוא פגם מהותי. לגבי אופן חלוקת העיזבון. על פי החוק לכל האחים זכות לרשת חלק שווה מן העיזבון ואין זה משנה אם מדובר בבנים או בבנות. כל נסיון של עורכת הדין לשכנע אתכם לחלק את העיזבון אחרת - חשוד ביותר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניהול עיזבונות